Proto je dnes všemi na silnici doporučována kamera do auta. Jakou však zvolit?
To je čistě vaše věc, ale ještě, než si ji koupíte, musíte vědět nač ji chcete. Pokud pouze jako případný důkazní materiál, takstačí naprosto ta nejobyčejnější, na které lze rozeznat barvu a druh auta. Nebo chodce. Pro pojišťovnu to stačí a mělo by taktéž stačit i policii, která případ vyšetřuje.
Zrcátko s kamerou
Chcete-li však mít kameru jako třeba památku na cestu odněkud někam, pak je lépe si připlatit na opravdu kvalitní záznam. Pokud to míníte pouštět v televizi, nebo dokonce promítat sousedům, pak je kvalita žádoucí. Lépe se dívá na průjezd vašeho auto kolem azurově modrého moře, než na několik modrých kostiček napravo a zelených nalevo. U těchto záběrů pak musíte říkat lidem, na co že se to vlastně dívají. Mimochodem, pozor, u těchto videí je nutno rozmazat lidem obličeje a značky jiných vozů. Sousedům to bude jedno, ale pokud tento natočený materiál prezentujete veřejně, musí to tak být. Mohl by se najít nějaký hnidopych a pěkně vám zavařit. Je to kvůli zákonu o ochraně osobních údajů.
Dále musíte při koupi kamery přihlédnout také k tomu, jak bude napájena. Pokud nebudete řešit jiné, je kamera většinou na autobaterie, a tak řešte jen kapacitu baterií které jsou v ní. Ta v podstatě vypoví o čase nahrávání. Platí pravidlo, čím větší kapacita, tím větší výdrž a tím i delší doba nahrávání. Bude potřeba pokud chcete natočit místo po nehodě, nebo cokoli mimo automobil.
Nabouraný vůz
Další důležitá věc je úhel záběru, ten volte opět co největší, vejde se tam více informací. Čímž jsme se dostali ke kapacitě paměti. Pořád to stejné, čím větší, tím má kamera možnost zpracovat více jedniček a nul, tedy vyšší kvalita obrazu, nebo delší nahrávka.
Kamera může mít samozřejmě další funkce, jako například noční vidění, parkovací asistent, automatický start a podobné vychytávky. Samozřejmě se tyto však odrazí v ceně výrobku.