Také milujete mandle? Jsou velmi chutné a pochopitelně i výživné, najdete v nich spoustu vitamínů a dalších stavebních prvků, zejména minerálů. Jsou bohaté na proteiny i sacharidy a dokážou zásobovat energií každého z nás, i aktivního sportovce. Můžete je konzumovat v podobě marcipánu na zákuscích, ale také mnohem zdravějším způsobem, v syrovém stavu se slupkou nebo bez slupky. Hodí se do mnoha druhů zákusků, anebo do misky se směsí oříšků a sušeného ovoce.

mandle na stole

Mandle obsahují i další velmi důležitou složku, a tou je vláknina.

Jsou perfektním zdrojem vlákniny

Vláknina je docela nenápadná součást rostlinné přirozené stravy, a je mnoha lidmi zcela opomíjena. Přesvědčit se o tom můžete docela snadno, když nahlédnete do nákupních košíků či vozíků v obchodech s potravinami, a zjistíte, kolik lidí stále nakupuje např. bílé pečivo. To prakticky žádnou vlákninu neobsahuje, přitom je tak důležitá. A nemusíte ji dodávat ve formě potravinových doplňků a zbytečně nakupovat pšeničné otruby nebo extrahovaný inulin, stačí, když dáte přednost tomu přirozenému, co nám nabízí sama matka příroda.

prodej mandlí

Všechny druhy ořechů a mezi nimi i mandle natural 1 kg vesela-veverka.cz obsahují vlákniny tolik, aby byla ve vyváženém poměru s ostatními složkami, tedy nemusíte si „hlídat“, kolik vlákniny přijmout extra v nějakém doplňku, aby jí nebylo ani moc, ani málo.

A k čemu vlákninu naše tělo potřebuje? Váže na sebe jedy a pomáhá je z těla odstranit stolicí. Zároveň se postará o pohyb střev, tzv. peristaltiku, a ta pak zajistí pravidelnou stolici, v ideálním případě ráno mezi pátou a sedmou hodinou (zimního času), kdy je dle Tradiční čínské medicíny a orgánových hodin tzv. hodina tlustého střeva. Tehdy by mělo tlusté střevo zbavit organismu všeho odpadu a my se pak můžeme v poklidu jít nasnídat a užít si ve zdraví další hezký den.