Chtěli byste omezit lepek, kterého jíte přespříliš? Už máte dost pečení z obyčejné bílé mouky, která není ničím zajímavá a přínosná pro vaše zdraví? Začněte trošku improvizovat a zkoušet i jiné suroviny. Velmi zajímavou volbou je arašídová mouka, která vám otevře nové možnosti.arašídy ve skořápce
 
Arašídová mouka je vyrobená z arašídů, jak jste dle názvu pochopili. Je velmi výživná a zdravá, kromě toho obsahuje vysoké množství zinku, hořčíku a vápníku, což jsou velmi důležité minerály. Potěšující je též obsah vitamínů, zejména těch ze skupiny B. Najdete zde však i vitamín E, který funguje jako významný antioxidant. Další látkou s antioxidačním účinkem je poměrně vzácný resveratrol. Nejedná se tedy v žádném případě jen o pouhé prázdné kalorie, které nemají smysl. Právě naopak, jedná se o cennou složku jídelníčku, kterou prospějete svému zdraví.
 
Nebojte se experimentovat v kuchyni
Zaujala vás arašídová mouka https://www.nakliceno.cz/mouky/arasidova-mouka-500g/, ale nejste si jistí, jestli víte, jak ji v kuchyni správně využít? Vůbec nezoufejte, dá se s ní pracovat skoro stejně, jako s tou klasickou. Navíc je na internetu celá řada nejrůznějších zdravých receptů, a to jak na sladká, tak dokonce i na slaná jídla. Sesbírejte si tedy inspiraci a začněte pořádně improvizovat. Různé koláče, buchty, slané placky nebo třeba sušenky či palačinky – s touto moukou to v kuchyni rozhodně nuda nebude.veverka s oříšky
 
Dejte si pozor na alergie
Ačkoliv jsou arašídy výbornou a zdravou potravinou, jedná se bohužel i o alergeny. Určité procento populace je na ně alergické. Pokud tedy i vy zpozorujete po konzumaci výskyt ekzému, vyrážky nebo třeba průjmy, je na čase se zamyslet, jestli to nemůže být zapříčiněno právě touto luštěninou. V případě nejistoty a pochybností se určitě poraďte se svým lékařem, který vám dokáže s přesností říci, zdali jsou pro vás arašídy vhodné, či nikoliv.