Intelektuální zábava se nemusí odehrávat pouze v kavárně nebo v knihovně. Existují společenské hry, které vás rovněž dokáží potěšit a pořádně potrápit.

Vyřešte pár záhad

Zabavit se člověk může doslova miliony věcí. Někdo ve volném čase rád sleduje televizní seriály, jiní zase dávají přednost sportu či hraní počítačových her. Hlavně poslední kratochvíle se v posledních letech dostala dost do popředí. Není se čemu divit. Technologie jsou čím dál tím lepší a zároveň levnější, takže není problém si je v současnosti obstarat. Samotné hraní na počítači nebo na konzoli samozřejmě není na obtíž a člověk se tak dokáže i skvěle pobavit, ale všeho s mírou. Pokud se to přehání, může přijít závislost, případně se snížit dokonce i intelekt. Naštěstí jen po dočasnou dobu.

Rozluštěte různé záhady

Proto je dobré se zajít alespoň jednou za čas ven trochu provětrat. Tím nemyslíme ale žádné bezcílné procházky, jízdu na kole nebo dokonce popíjení s kamarády v blízkém baru, ale něco mnohem náročnějšího a zajímavějšího pro šedou kůru. Vyzkoušejte exit game Enigmaescape a uvidíte, že to nebude vaše poslední zkušenost, jelikož budete toužit po tom zahrát si znovu.

Je pravdou, že na rozdíl od počítačových titulů, budete muset v tomto případě vyrazit vstříc venkovnímu světu. A nemusí to být zrovna blízko. I když jsou dnes únikové hry poměrně populární a dají se často hrát i v menších městech, neznamená to automaticky, že to půjde i v blízkém okolí vašeho bydliště. Často bude potřeba sednout do auta nebo na vlak a vydat se vstříc novému dobrodružství někam dál.

Vyřešte zapeklité hlavolamy

Buďte si, ale jisti, že se to vyplatí. Dobře navržená úniková hra dokáže zaujmout a vtáhnout hráče tak silně, že často ztratí pojem o čase. To samozřejmě není úplně dobře, jelikož většinou je potřeba vyřešit sadu hlavolamů právě během časového limitu. Ten obvykle nebývá nikterak vražedný. Většinou jde o jednu hodinu. Záleží ale na dané hře a jejím nastavení. Některé mohou trvat třeba jen třicet minut. Samozřejmě, že o této skutečnosti vás předem informuje pořadatel, stejně tak i o dalších pravidlech.